Всяко момиче мечтае за гъста и здрава коса . Химическите и термични ефекти причиняват

...
Всяко момиче мечтае за гъста и здрава коса . Химическите и термични ефекти причиняват
Коментари Харесай

Косата ми стана двойно по- гъста откакто започнах да си правя тази домашна маска

Всяко момиче мечтае за гъста и здрава коса . Химическите и термични ефекти предизвикват обилни вреди, а косата ни става тънка, чуплива и податлива на косопад . Продуктите в магазина, оказват помощ краткотрайно да се в профил избран проблем, само че намирането на подобаващия шампоан е доста мъчно, а от време на време и много скъпо.

Днес ще ви предложим отлична опция – домашно приготвена горчично-медена маска . Той чудесно почиства косата и я укрепва. При постоянна приложимост косата излъчва мощ, придобива размер и искра, а растежът се усъвършенства.

Състав на маската

Маската се състои от елементарни и налични съставки, само че всяка от тях е доста потребна за косата:

орчицата стимулира притока на кръв и метаболизма, усъвършенства подхранването на фуликолите, което способства за деен напредък на косата, добре отстрани пърхота и мазната коса

медът прави косата по-гъста, укрепва я и подхранва, успокоява скалпа, възвръща след боядисване и придава искра

жълтъкът укрепва и възвръща косата, покачва нейната разтегливост, предотвратява косопада, предизвиква растежа, удобно въздейства върху положението на скалпа

масло от репей запълва косата със мощ, прави я блестяща, стопира косопада, задейства растежа, предотвратява пърхота

Рецепта за домашна маска

Обемът на съставките се пресмята според дължината на косата до плещи, в случай че е по-дълга – съразмерно увеличете количеството.

Съставките

1 недопечен жълтък
1 ч.л. течен мед
0,5 с.л. суха горчица
1 супена лъжица репей масло

 

подготовка

Разбийте жълтъка, прибавете меда, горчицата, разбъркайте добре и изсипете масло от репей, разбъркайте още веднъж. Ако сместа е доста гъста, можете да добавите малко вода.

Маската се разпределя по цялата дължина на сухата коса и се оставя за 15 минути, след което изплакнете главата с топла вода.

 

Мнозина се опасяват от миризмата на яйчен жълтък, само че той изчезва, в случай че косата е усърдно измита. Можете също по този начин да добавите капка етерично масло към водата или да употребявате разтвор на оцет – 1 супена лъжица на литър вода.

Естествената домашна маска изисква избран интервал от време, само че след първото нанасяне се появява искра и след няколко месеца косата ще стане гъста и растежът й ще се форсира. Маската има една специфичност – медът, включен в състава, прави косата малко по-лека, тъй че при боядисването си заслужава да се има поради. Виждали ли сте резултата?

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР